Kategoriarkiv: Restauranger och caféer

Allergivänligt i Trysil

Trysilfjällen i Norge är alltid härligt så här års även om det kanske är lite kallt! Pisterna ser fina ut och längdspåren perfekta! Efter en tur i längdspåren kan det ju behövas lite energipåfyllning. Skihytta är en restaurang som finns längs med spåren som faktiskt i sina annonser skriver att deras menyer kan allergianpassas även fixas så att den blir glutenfri! Låter ju fantastiskt bra. Detta måste verkligen undersökas under veckan!

20160117_134443

Fel mat på restaurang!

Och så hände det igen i fredags lunch. Jag fick in fel mat trots att restaurangpersonalen försäkrat att maten inte skulle innehålla varken gluten, ägg, nötter eller skaldjur. Fläskfilén kommer in med en rödvinssky och en sås ringlad över den och de ugnsbakade potatisarna och jag och min man blir lite fundersamma. Maken tycker att det ser misstänkt likt en beanaisesås men eftersom personalen har försäkrat att det inte ska vara några allergener i så tar jag några tuggar innan maken hinner smaka på såsen och konstatera att det måste vara en bas på ägg i såsen. Han går och pratar med personalen och jodå mycket riktigt är det ju ägg i såsen!! Jag hinner inte få i mig så mycket men så klart tillräckligt för att jag ska få en reaktion. Visst är det märkligt att man ska behöva dubbelkolla allt en gång till och inte kunna lita på att personalen har koll på vad de serverar!! Så dubbelkolla alltid det ni får in på bordet så får ni förhoppningsvis inte i er något ni inte tål.

Gamla recept och tips på pizzeria

Nu har jag lagt in ett gäng med gamla recept från den gamla bloggen, på efterrätter och olika förslag på fika, några som jag har använt ett antal gånger sedan jag först la in dem. Så det är några av mina favoriter.

Tänkte också att jag skulle tipsa om en pizzeria som gör fantastiskt goda glutenfria pizzor i Norrköping om det är någon som har vägarna förbi den staden. Var där för ett tag sedan och det var verkligen den godaste pizzan sedan Italien resan. De var verkligen nästan i klass med de som jag åt där nere.  Pizzerian heter Pappa Grappa och ligger på Gamla Rådstugugatan i Norrköping.

Norrköpings adventsljusstake

Norrköpings adventsljusstake