månadsarkiv: april 2016

Amerikanska pannkakor

Är du glutenintolerant?
Här är ett riktigt smarrigt recept på amerikanska pannkakor.
Du slipper uppsvullen mage och trötthet efter.
Från boken ”En kärnfrisk familj”.

Recept:
3-4 ägg,
1 stor portion gröt på hirs, bovete och linfrön (11/2 dl hirs, 11/2 dl, bovete, 1 msk linfrön, i 6 dl vatten kokas, kokosolja,
kanel,
lönnsirap,
en aning havssalt,
kardemumma.

Laga gröten, tillsätt sedan ägg och kardemumma och saltet. Smeten får inte vara för lös.
Klicka ut degen och stek små, tunna pannkakor i kokosolja på relativ hög värme. Medan pannkakorna är varma stryk på lite kokosolja, det ökar förbränningen.
Dofta över kanel och ringla lite lönnsirap över.

Ät och njut av ÄKTA mat

Stekt strömming

Vill bara påminna de som står inför ett besök och ska bjuda på något så gott som nystekt strömming. Med persilja och hackad kajplök mellan strömmingarna. Jag steker dem två och två; strömmingsflundra kallas det. Om du brukar panera med grovt mjöl eller skorpmjöl är det lätt att byta ut mot något som en glutenallergiker tål. Gör ett smarrigt potatismos med en enkel grönsallad till. Och du; glöm i n t e rödbetorna. Detta ÄR kalasmat!

mjöl

bröad fisk

stekt strömmingströbröd