Resa som allergiker

Nu är vi i den perioden på året där man verkligen börjar tröttna på vintern och mörkret. Just nu blåser det, snöar och regnar om vartannat utanför fönstret och jag blir inte alls inspirerad till att gå ut! Så då börjar man drömma sig bort och fundera på resor till varmare ställen som Nya Zeeland, Florida, Turiket, Grekland eller varför inte Italien. Att resa som allergiker är ju inte alltid så lätt. Man funderar på hur kommunikationen fungerar i landet man ska till, kan de engelska så att man lätt kan förklara vad man inte tål eller är det mer som när vi var i Tyskland i somras? Där förstod man inte alls engelska på restaurangerna och vid nåt tillfälle fick vi gå ifrån en restaurang för jag vågade inte beställa då vi inte kunde kommunicera över vad de olika maträtterna innehöll. Vid ett annat tillfälle hade jag tur och en familj som satt vid bordet intill förstod att vi bara pratade engelska. Pappan i familjen översatte då åt mig från engelska till tyska. Men som sagt, det kan vara svårt att förmedla att man är allergisk när man är på semester i ett annat land. Något jag har efterfrågat hos olika charterbolag är någon form av kontakt på plats i landet man ska till som man lätt kan vända sig till både innan resan och medan man r där när olika frågor uppstår. Jag såg idag att Ving faktiskt har börjat erbjuda detta på en del av sina familjehotell. Så ska man ut och resa med barn som är allergiska kanske detta kan vara värt att kolla och även kolla med andra resebolag för att se om de kan erbjuda samma typ av service.

IMG_0874

Gardasjön, Italien

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>