Köttfärslimpa

Köttfärslimpa

Ca 7  pers

800 gr nöt- eller blandfärs

3 medelstora/stora gul/röd lökar

2 morötter

150 gr fetaost

Ca 50gr grovriven vanlig ost

4 ägg, ersätt med motsvarande no ägg

3 dl grädde

1 dl färska eller frysta örter, typ persilja, gräslök, fryst kajplök

Favoritkryddor till färs, salt och peppar

Gör ett stekprov och avsmaka färsen om du behöver mer kryddor.

Topping

5 rågade teskedar dijonsenap

1 dl hackad persilja

1-2 mask hackad gräslök/rödlök/vitlök

Ev 1 ½ tsk torkade favorit-örter

Blanda väl

Att hälla ovanpå toppingen

1 ½  dl glutenfritt ströbröd

Sätt på ugnen 225

Skala och hacka löken, låt den bli glansig i smör, svalna av

Skala och riv morötter grovt och smula fetan och häll detta över färsblandningen

Häll även i ägg/äggersättning, grädde, örter och den stekta löken

För er som tål ägg, koka några stycken och hacka och blanda ner även dessa, allra sist

Salt, peppar och favoritfärskryddor

Forma en limpa i ett ugnsfast kärl och bred över toppingen och avsluta med ströbrödet. Häll l i t e vatten på båda sidor. Sätt in i ugnen och vrid ner temp. Till 180°C; baka ca 1 timme,

du kan skruva upp till 225 mot slutet…

bild (386)

Köp en kryddig crème fraiche eller rör ner någon favorit i en vanlig crème fraiche och ha till som snabbsås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>