Buffé

Hej på er!

Nu var det några dagar sedan igen, ibland springer tiden bara iväg genom olika saker. Bland annat har vi firat min mans födelsedag och också min. Vi fyller båda i mars och brukar då ha ett litet kalas för familjen i mitten på maj. Så förra helgen var det dags för det årliga firandet:=) Vi brukar bli kring 15-20 personer när vi är alla och då är det ju bra med någon mat som man redan förberett innan. I år blev det en buffé med lite italiensk inspiration:

-Gräslökspannacotta med rom

-Skinkrullar med soltorkade tomater och grekisk yoghurt

-Marinerad fläskytterfilé

-Potatissallad

Fetaoströra

Som serverades med sallad och bröd. Till efterrätt blev det knäckig äppelpaj med vaniljsås.

Allt blev väldigt gott och smidigt att en hel del av det kunde förberedas dagen innan och på förmiddagen. Smidigt inför kommande kalas så här fram på vårkanten:=) Allt är ägg, gluten, nöt och skaldjursfritt. En del mjölkprodukter ingår men är det laktos som man är känslig för finns motsvarande produkter i laktosfri variant. Jag lägger upp recepten här på bloggen så kan ni kanske få lite inspiration om ni har något kalas på gång framöver:=)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>