Saffransbak

Läckra Lussekatter, saffransbullar

Ca 20-25 st

75 g smör

2-3 dl mjölk

1 ½ pkt jäst

1 ½ – 2 dl kesella

1 dl baksirap (honung)

1 ½ tsk bakpulver

½ g saffran

1 pkt glutenfritt mjöl t ex Semper mix (hälften fin- grovmix)

½ tsk salt

Lajlas mjölmix vid utbakningen

Låt jäsa en stund

Kavla ut till en rektangel och bred över en massa av mixade solrosfrön, smör och florsocker

Denna solrosmassa går att sakta rulla in i degen och rulla ut till lagom fingertjocka rullar och gör ”katter” av… Eller…

Rulla samman och skär till bullar som läggs i formar… Jäs som vanligt under duk

Baka först en stund i 175°C avsluta, och vänd plåten, i 225°C

Passa noga så de inte får stå och ”torka”! Det är lätt gjort…:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>