Gräslökspannacotta

Den här pannacottan var verkligen god och passar ju till exempel också väldigt bra till midsommar. Också väldigt enkel att göra och denna gjorden kvällen innan så att den fick stelna ordentligt i kylen under natten.

Lägg 4 gelatinblad i kallt vatten i ca 5 minuter och värm under tiden 5 dl mellangrädde. Lägg i gelatinet, krama ur så mycket vatten som möjligt, i den upphettade grädden och rör runt så att det smälter. Tillsätt sedan ca 3 dl matyoghurt, en kruka med hackad gräslök, salt och peppar. Detta är en sats för ca 15 personer och vi hällde upp allt i en stor skål och lät det stelna under natten. Innan serveringen klickade vi på lite rom och det blev verkligen gott!

Sen serverade vi allt med bröd av olika slag, fröknäckebröd (det receptet finns här på bloggen), och en enkel grön sallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>