Äntligen sommar!

Hej på er alla igen! Nu var det ju ett bra tag sedan jag skrev något här men det har hänt en del sen dess! Vår dotter kom äntligen i slutet på maj! Nu börjar vi vänja oss vid att vara 3 i familjen och börjar så smått komma in i lite rutiner. Allergistudien, som jag har varit med i sedan vecka 20 i graviditeten, fortsätter ca 1 år till. Nu blir det lite mer prover på dottern istället, bland annat pricktest när hon är ett halvår gammal. Det ska också tas prover på hennes bajs och även på bröstmjölken vid olika tidpunkter. Jag fortsätter att äta Omega-3 kapslarna, om det nu är omega-3 i dem eller om det helt enkelt är placebo, och mjölksyrabakteriedropparna ger vi nu till dottern varje dag. Trodde att det skulle bli svårare att ge dem till henne men än så långe slinker de ner:=) Det känns väldigt bra att vara med i studien och ha den direktkontakten med en allergiavdelning som vi kan kontakta om det är något som vi funderar på kring allergi, t ex om vi så småningom märker att det kanske är något som hon inte tål och som behöver kollas upp. Som ni förstår har den senaste 1,5 månaden har varit intensiva och därför har jag inte varit så aktiv här men tänkte att jag skulle åtgärda detta nu!

I förra veckan var vi en sväng på Öland i det fantastiska sommarvädret som var! Det blev grillning en kväll och i en av BBQ-såserna fanns tamarind. Kände igen det men blev lite osäker på vad det var och kollade upp det. Tamarind är en ärtväxt som finns i Asien bland annat. Eftersom det är en ärtväxt tänkte jag genast på de som är allergiska mot baljväxter, så som jordnötter etc. Är man allergisk mot detta är det kanske bra att kolla upp med sin allergiläkare om man kan äta produkter med tamarind i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>