Spår av nötter

Jag liksom många av er andra kan inte äta livsmedel där det står kan innehålla spår av nötter. Och det gör det ju tyvärr på många produkter idag. Men när jag löste en av Östergötlands tidningar imorse blev jag hoppfull över att detta snart kanske inte behöver vara nåt problem. Några forskare på Linköpings universitet håller nämligen på att ta fram en slagsmål dosa där man ska kunna föra en snabb analys av livsmedlet som kan innehålla spår av nötter. Blir det en viss färg är det ok att äta eftersom det inte finns några nötter i och blir det en annan specifik färg är det nötallergen i. Produkten var under framtagning men det verkade som att den snart kanske kan komma ut till oss allergiker. Om de fick det att funka för nötallergen var det också sedan ganska enkelt att göra dosor även för att analysera spår av andra ämnen som tex mjölkprotein och ägg. Hoppas att de får det att funka!!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>