”Vete”kaka

Börja så här:

3 dl mjölk

50 g jäst

500 g Semper mix, white mix

10 g grovmalen kardemumma/nystött

Kör samman med degkrok/visp och låt degen vila i ca 30 min

Under den här halvtimmen rör du samman ”mellanläggen”!

Det ena: 200-250 g solrosfrön som du mixar till mjöl

90 g pudersocker/florsocker

125 g mjukt smör

Det andra: ca 85,5 g strösocker

125 g mjukt smör

25 g mjöl

10 g mald kanel

50 g fikonmarmelad

Sedan:

250g mjöl, blandat Finax, Semper och Lailas mjöler

125 g strösocker

150g mjukt smör

1 ersättningsäggpulver (No egg)

1 tsk salt

Häll nu allt detta över degen och arbeta samman!

Dela degen i två delar och kavla ut en rektangulär platta…

Bred över plattan en av dina fyllningar; a l l t; det blir ganska tjockt

Rulla samman och gör den rund och lägg den i en löstagbar form. Klipp den som en vanlig fläta… Låt jäsa under duk!

Baka i 200°C tills vacker färg… ca 10-15 min

Kavla ut den andra degen och bre över din andra massa, det blir ett tjockt lager men ska va´ så. Rulla samman och skär så att du får ca 18 ”skivor” att lägga i pappersbullformar. Låt jäsa under duk och baka i 200°C mindre tid än ”kransen”!

Pensla med mjölk och strö över pärlsocker.

DESSA skivor och bullar är väldigt G O D A!

Prova receptet och lycka till…!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>