Äppel-och blåbärspaj

Köpte hem några kilo KRAV-odlade äpplen från en gårdsbutik i Blekinge förra helgen och passade på att använda några av dessa häromdagen till en paj. Den blev verkligen riktigt god så kanske receptet kan komma till nytta i helgen:=)

Receptet räcker till en pajform med en diameter på ca 23 cm.

Smulpajdeg:

2,5 dl glutenfritt mjöl

2 dl solroskärnor

0,5 dl farinsocker

0,5 dl socker

75 g smör

Blanda ihop alla ingredienser så att det blir en smulig massa. Strö hälften av smulorna i en smord pajform och platta till litegrann. Sätt in den i ugnen i 200 grader i ca 7 minuter. Under tiden kan du börja med fyllningen som består av:

4 äpplen

2 dl blåbär

2 msk socker

1 tsk vaniljsocker

0,5 mskpotatismjöl

Skala och kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Lägg dem i pajformen, gärna i cirklar så ser det snyggt ut också:=) Blanda blåbären med socker, vaniljsocker och potatismjöl och strö sedan ut dem över äpplena. Strö över resten av smulorna av degen och grädda sedan pajen i 175 grader i ca 30 minuter.

Önskar en trevlig fikastund!

 

IMG_1862

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>