Glutenfria kanelsnitt, taget ur KRAV på Facebook

Glutenfria kanelsnitt

20–25 småkakor
Du behöver:
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 dl socker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk sirap
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl glutenfritt mjöl
  • 1,5 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, vaniljpulver, socker och sirap pösigt.
  3. Blanda i resterande ingredienser.
  4. Forma degen till två korvar och lägg på en plåt.
  5. Platta till korvarna med fingrarna så att degen blir platt.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 15–17 minuter eller tills kakorna har fått en gyllene färg
  7. Ta ut från ugnen och skär direkt kakorna i långsmala snittar.
  8. Smält chokladen.
  9. När kakorna har svalnat, doppa halva kakorna i chokladen eller ös över chokladen med sked. Lägg tillbaka på plåten och låt stelna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>