Kardemummakaka

200 g smör

4 dl socker

2 msk stött kardemumma, variera med kanel och vaniljsocker

4 tsk rågade bakpulver

5 dl Lailas gluten- och mjölkfria mjölmix

5 dl Finax Grova Mjölmix; gluten- och mjölkfri

Ca 6 dl A-fil

Rör samman smör och socker. Sedan rörs allt snabbt samman och hälls i en större, ”löstagbar”, bröad form. Hacka solroskärnor och blanda med pärlsocker för att sedan täcka ovansidan; platta till så att du får ner detta lite i smeten.

Prova gärna att blanda ”ovanpå-strösslet” med pumpakärnor.

Grädda ca 1 timme i 175-200° C

God kaffekaka eller efterrättskaka med grädde/glass och bär/sylt.

LYCKA TILL!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>