veteallergi och havre

Jag har ju i hela mitt liv varit veteallergisk och fått rådet att jag bör undvika havre. När vi var på dotterns provtagning för några veckor sedan passade jag på att fråga om dessa råd fortfarande gäller eller om det kanske var så att de gällde mer när det inte fanns någon helt ren havre och risken att det fanns spår av vete var stor. Nu finns det ju mycket produkter som är gjord på garanterat ren havre. Sköterskan, som tog proverna, var lite osäker men lovade att kolla med deras dietist. I onsdags ringde hon tillbaka och berättade att dietisten sagt att jag absolut skulle kunna använda havre. Det finns ingen risk för någon korsreaktion så länge jag använder helt ren havre. Så jag tänkte att jag under jul ska testa en liten tesked havregrynsgröt gjord på helt ren havre och se hur det känns. Ska bli spännande!  Skulle ju va väldigt roligt att kunna används havre. Det finns ju en hel del produkter som jag i så fall skulle kunna använda och förnya mig lite med. Vi får väl se vad som händer….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>