Rödbetssallad och griljering

Ja då var julafton avklarad och det första julfirandet i vårat nybyggda hus har varit en härlig afton med familjen på min mans sida  som kom på besök. Nu är vi påväg i bilen för några timmars resa till min familj och så firar vi jul en gång till! Något som jag tycker är ett måste på julbordet är skinka och rödbetssallad. För första gången griljerade  jag skinkan alldeles själv och den blev faktiskt riktigt bra. Jag blandade några matskedar stark senap med några matskedar söt senap och blandade i några matskedar socker. Ägget hoppade jag över och sen la jag på ett litet lager av blandningen på skinkan och strödde till sist på lite glutenfritt ströbröd. Sen in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

Något annat som jag också tycker tillhör julbordet är den egna rödbetssalladen. De man kan köpa i affären är det ju oftast ägg i… och så blir den hemmagjorda mycket godare. Jag gjorde den kvällen före julafton så att den får stå till sig lite över natten. Jag gjorde följande:

Finhacka ca 400 g inlagda rödbetor, 400 g inlagda hela gurkor, 4 äpplen, 4 kalla kokta potatisar, 1 liten lök. Jag hackade allt förutom potatisen i matberedaren. Blanda samman alla ingredienser och häll på lite spad från rödbetorna så att den blir lite saftigare. Smaka av med lite salt och peppar.

God fortsättning allihop!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>