Krämig ostpaj

bild (1911)ca 6-8 pers

bakas i pajform m löstagbar kant ca 25 cm i diameter

Degen:

125 g smör

4 dl Lajlas blå mjöl

2 msk kallt vtn

Fyllningen:

6 tsk NOegg

150 g riven lagrad ost

150 g riven annan ost 250 g keso

2 dl grädd125 g grönmögelost

Arbeta samman degen, först med mjöl och smör, lägg till vtn.

Riv osten, häll i NOegg , Keson och grädden, rör runt. Klä degen i formen och häll i smeten. Stoppa i runt omkring i formen, bitar av grönmögelosten.

Grädda först i 225° i ca 30 min, sedan i 200 ° i ca 20 minuter. Låt pajen vila/svalna rejält innan den skärs.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>