Äppelmos

Den här lilla kvarnen är v ä l d i g t bra. Ca 20 äpplen, 2 pressade KRAV-citroner, lite socker, 2-3 hela kanelbitar och 3 msk honung får koka samman tills jag kan vispa detta till mos. Frys eller ha i kylskåpet till gröt, fil eller glass.

”Tog rätt på” lite mjuka äpplen i går; ska använda det moset till att göra Dansk äppelkaka á la Lise Jörgensen.

Dansk äppelkaka: Den är kall. Man bryner ströbröd i en stekpanna med socker (lite sirap, kanske mald kanel och lite vanilj) tills ströbrödet blir knastrigt och lite brunt.

Varva med moset tills du är nöjd.

Servera med tjock och god vaniljsås.bild (1958)

bild (1961)

bild (1959)

Eftersom KRAV-äpplena är röda skalar jag dem inte och då blir moset så här rött. Det finns s m å äppelbitar kvar, eftersom jag enbart vispar samman, och så tunna skalrester; gott att tugga på.

bild (1962)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>