Ingen allergi på dottern än

Jag har varit allergisk mot olika födoämnen, pälsdjur och pollen sedan jag föddes. När jag var liten var det mycket jag inte kunde äta t ex mjölkprodukter pga mjölkproteinallergi, gluten, fisk, skaldjur, citrus, kyckling, soja, ägg etc. Jag kunde inte heller klappa gårdens kossor, katter eller kaniner eftersom jag var pälsdjursallergisk och på våren var jag alltid väldigt täppt och snuvig p ga av allt pollen, speciellt från björk. När jag och min man började fundera på att skaffa barn kändes det därför som att sannolikheten för att barnet skulle bli allergiskt var ganska hög. Det finns även lite pälsdjursallergi och pollenallergi i min mans familj så det kändes inte precis som att sannolikheten för dessa allergier minskade.

Nu är dottern snart 9 månader gammal och har testat mat i ca 5 månader. Och vi har testat mycket olika livsmedel. Gluten introducerade vi tidigt så att hon skulle få testa detta medan hon ammades som mest. Sen har vi också testat ägg, fisk, citrus, äpple, kiwi, plommon mm och allt har gått jättebra! Även katt verkar funka så här långt. Det känns så skönt att hon faktiskt kanske inte har fått några allergier. Men än är det ju så klart inte säkert, det kan ju fortfarande hända saker. Nästa pricktest, som genomförs pga studien vi är med i, görs när hon blir 1 år i maj.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>