Chokladtryffel

I lördags var det dags att fira min och min mans födelsedagar. Vi fyller båda i mars och har de senaste åren firat bådas samma dag och bjuder in våra familjer, det brukar landa på att ca 20 personer kommer till lunch. I år blev det varmkorv och potatismos och fyra olika spännande såser. Till efterrätt gjorde vi chokladtryffel. Otroligt smidigt att fixa innan och väldigt gott! Så här kommer receptet på detta:

Ca 50 små chokladtryffeltoppar

1,5 dl vispgrädde

100 g smör

Ca 320 g mörk choklad, fri från spår av nötter, mandel etc.

2,5 msk farinsocker

1 msk vaniljsocker

0,5 krm kardemumma

Kakao till att pudra över

Koka upp grädde och smör och lägg i den sönderbrutna chokladen, farinsocker, vaniljsocker och kardemumma. Rör tills chokladen har smält och även farinsockret så att man inte känner några kristaller i smeten. Sätt in smeten i kylskåp i ca 1,5 timme och använd sedan en sprits och spritsa ut i små toppar. Pudra slutligen över lite kakao på toppen och förvara i kylskåp tills servering.

Blir nästan som en tårta!

Blir nästan som en tårta!

Mums!!

Mums!!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>