Glasstårta

För några veckor sedan var det dags för dotterns 1-årskalas. Att göra tårta utan ägg och gluten kan ju vara lite svårt ibland så det fick bli glasstårta istället. Väldigt enkel att göra men väldigt god i alla fall! Här kommer receptet för en tårta som ger ca 8 bitar:

2,5 dl vaniljvisp

250 g Kesella kvarg

0,5 dl jordgubbssylt

rivet sakl av 1 lime

1,5 marängbotten

Vispa vaniljvispen fluffig och blanda kvargen med jordubbssylt och lime. Lägg i marängbottnen i en form med löstagbar kant. Den marängbottnen jag hittade på affären var för liten för att räcka till hela formen så jag krossade en marängbotten till och la i de mindre bitarna i kanterna så att hela bottnen täcktes. Bred sedan över kvargen och toppa till sist med vaniljvispen. Låt sedan tårtan stå i frysen 2-3 timmar. Jag gjorde en av tårtorna kvällen innan men tänk på att ta fram tårtan lite tidigare så att den hinner bli lite lagom mjuk när den ska ätas. Garnera med t ex färska jordgubbar eller hallon. Mums!!

Glasstårta med färska jordgubbar

Glasstårta med färska jordgubbar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>