Trysil

För några dagar sedan bar det av till Trysil. Här checkade vi in på Mountain Resort som har både hotell och lägenheter. Vi hyrde en lägenhet så att vi själva kan fixa mat under dagen. Jag tog med mig alla möjliga glutenfria produkter så som pasta, bröd och knäckebröd och tur var nog det. Kikade häromdagen i närbutiken i Fageråsen och där fanns inte enda glutenfri produkt. Så tänk på det om ni ska hit. Rummen är däremot väldigt fräscha, inga heltäckningsmattor inne på rummen, dock ute i korridorerna. Restaurangen på hotellet är också väldigt bra. Åt där för några kvällar sedan och de hade verkligen koll på vad allergi är. Åt en buffé där det fanns mycket olika varma och kalla rätter att välja bland. Jag gick runt med en av servitriserna som berättade vad som fanns i alla rätter. Det fanns även en efterrättsbuffé men där kunde jag inte äta så mycket av de olika rätterna. Så de fixade en egen efterrätt med smultronsorbe och passionssorbe. Fantastisk god mat!

Så vill man åka skidor, både längd och utför, så är Trysil ett mycket bra resmål att satsa på. Tänk dock på att ta med specialmat om man behöver sådan. Laktosfria produkter finns till viss del men inte alls i samma mängd som finns i Sverige. Så ta med så mycket sådant som möjligt och hyr en lägenhet så får man en fantastiskt bra skidsemester!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>